top of page

Massage bij kanker

Aanraking is een eerste levensbehoefte

Tijdens deze intensieve ziekte periode krijg je zowel lichamelijk als geestelijk veel te verduren. Stress, angst, pijn, de onderzoeken, medicatie, onzekerheid, enzovoorts. De trein rijdt maar door waarin je bent ingestapt. Ineens staat de wereld op zijn kop en dit kan je als persoon behoorlijk uit balans brengen. Het kan daarom heel prettig zijn als je ook op een positieve manier tijd en aandacht neemt voor voor jezelf. Een uurtje niets moeten, alleen maar onderdompelen in rust, warmte en ontspanning. Ik hoor vaak van mijn cliënten, dat die tijd voor jezelf nemen zo verwarmend en verlichtend kan zijn in deze periode. Ze voelen zich weer mens in plaats van patiënt. Ook kan het symptomen als pijn, vermoeidheid, slapeloosheid, angst, eenzaamheid, stress en depressie verminderen.

Passende behandeling

Omdat het lichaam al zo hard aan het werk is, kan het de extra belasting niet goed verwerken waardoor je nog meer overbelast kunt raken. Daarom is het voor mij belangrijk om kennis van de ziekte, behandelingen en bijwerkingen te hebben zodat ik een passende, zachte, optimale massage kan geven waardoor het lichaam niet verder uit balans raakt, maar juist zal ontspannen. Ook de massageduur kan worden aangepast aan jouw lichamelijke conditie. Indien nodig kan ik bij je aan huis komen voor een consult.


De massage is tijdens maar ook vooral na de ziekteperiode een ondersteuning aan jouw herstel. Ineens komt de trein weer tot stilstand en is er ruimte voor het opmaken van de balans.


Ik heb de specialisatie - opleiding Massage bij Kanker gevolgd http://www.massagebijkanker.nl

Kijk voor comfortabele mutsjes eens bij http://www.komfie.nl

bottom of page