top of page

De 5 natuurgerichte principes

Het werken vanuit de 5 natuurgerichte principes zorgt ervoor dat jij als cliënt op een holistische wijze wordt benaderd.

Alles aspecten van lichaam en geest worden meegenomen tijdens de behandeling, waardoor lichaam en geest weer één geheel gaan vormen.

In feite heb je alle 5 de principes nodig om goed en optimaal te kunnen functioneren.


1. Energie

Alles in en om ons heen bestaat uit energie. Het is de basis van het functioneren van het menselijk lichaam. Bij te weinig energie of een blokkade in de energiestroom kan je lichaam dan ook niet optimaal functioneren.

Het zenuwstelsel ontvangt onvoldoende informatie waardoor het lichaam ontregeld raakt. Het is belangrijk om deze energiestroom weer in beweging te krijgen.


2. Prikkeloverdracht

Als het energieniveau in balans is, moet er gekeken worden of de prikkeloverdracht in het lichaam goed functioneert. Het zenuwstelsel fungeert als een soort telefoonverbinding tussen je hersenen en de rest van je lichaam. Het communiceren tussen je hersenen en je lichaam gebeurt door middel van prikkels. Als dit niet naar behoren functioneert, worden signalen aan delen van je lichaam niet duidelijk doorgegeven, waardoor sommige functies van je lichaam kunnen stagneren. Andersom geldt hetzelfde principe. De communicatie tussen hersenen en lichaam verloopt dus niet optimaal waardoor belangrijke signalen gemist worden.


3. Drainage

Ons hele systeem wordt steeds meer belast met gifstoffen. Zowel in stoffelijke als geestelijke vorm. Slechte stoffen in voeding is stoffelijk vergif en stress is geestelijk vergif. Het is belangrijk om deze gifstoffen af te kunnen voeren (drainage)bijvoorbeeld door voldoende water te drinken, beweging of d.m.v. een massage. Wanneer de gifstoffen niet voldoende worden afgevoerd kan je lichaam geen voedingsstoffen meer opnemen en ook geen emotionele ballast meer verwerken. Waardoor je eerder stagneert.


4. Voeding

Ontvang jij de juiste voeding?

Niet ieder lichaam is van nature even verdraagzaam met bepaalde voeding. Dit is ook onderhevig aan veranderingen in je lichaam of omgeving. Er moet daarom gekeken worden of je lichaam op dit moment nog wel de juiste voeding tot zich krijgt.

Want bij een gebrek aan passende voeding op wat voor manier dan ook komen er teveel gifstoffen in je lichaam waardoor je hersenen geen geestelijke ballast kunnen verwerken.


5. Psyche

Fysieke, geestelijke, spirituele en energetische aspecten van een mens zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Het is dus belangrijk om ook naar emoties en gedragspatronen te kijken. en te onderzoeken hoe je ze op een gezonde manier kunt doorbreken en los kan laten. Zonder verwerking van psychische ballast, kan je genezingsproces niet worden voltooid.

bottom of page