top of page
w16.jpg

Massage

Massage zet het lichaam letterlijk weer in beweging. Deze therapie zal vanuit verschillende invalshoeken worden toegepast.  Het is een prettige, zachte manier om vanuit het denken weer verbinding te maken met het gevoel. Het haalt jezelf letterlijk en figuurlijk uit je hoofd.

De aanrakingen van de massage zorgen voor de bewustwording van spanningen in het lichaam. Omdat het een drukpuntmassage is worden eventuele blokkades opgeheven en kan de natuurlijke balans weer worden hersteld.

Zodat de hele cirkel weer in beweging wordt gezet.
 

 Je kunt ‘je oude jas’ even loslaten en voelen waar in je lichaam er blokkades zijn of wat het vrijmaken van de spanningen in het lichaam met je doen. Je leert hierdoor om weer te voelen wat spanning en ontspanning is.

En je geeft je brein het seintje dat het veilig en kloppend is om te ontspannen.

w5.jpg

Massage bij kanker

Aanraking is een eerste levensbehoefte

Tijdens deze intensieve ziekte periode krijg je zowel lichamelijk als geestelijk veel te verduren. Stress, angst, pijn, de onderzoeken, medicatie, onzekerheid, enzovoorts. De trein rijdt maar door waarin je bent ingestapt. Ineens staat de wereld op zijn kop en dit kan je als persoon behoorlijk uit balans brengen. Het kan daarom heel prettig zijn als je ook op een positieve manier tijd en aandacht neemt voor voor jezelf. Een uurtje niets moeten, alleen maar onderdompelen in rust, warmte en ontspanning. Ik hoor vaak van mijn cliënten, dat die tijd voor jezelf nemen zo verwarmend en verlichtend kan zijn in deze periode. Ze voelen zich weer mens in plaats van patiënt. Ook kan het symptomen als pijn, vermoeidheid, slapeloosheid, angst, eenzaamheid, stress en depressie verminderen.

 

Passende behandeling

Omdat het lichaam al zo hard aan het werk is, kan het de extra belasting niet goed verwerken waardoor je nog meer overbelast kunt raken. Daarom is het voor mij belangrijk om kennis van de ziekte, behandelingen en bijwerkingen te hebben zodat ik een passende, zachte, optimale massage kan geven waardoor het lichaam niet verder uit balans raakt, maar juist zal ontspannen. Ook de massageduur kan worden aangepast aan jouw lichamelijke conditie. Indien nodig kan ik bij je aan huis komen voor een consult.

 

De massage is tijdens maar ook vooral na de ziekteperiode een ondersteuning aan jouw herstel. Ineens komt de trein weer tot stilstand en is er ruimte voor het opmaken van de balans.

 

Ik heb de specialisatie - opleiding Massage bij Kanker gevolgd http://www.massagebijkanker.nl

bottom of page