top of page

Bevrijding

05-05-2020


Bevrijding


Ik vind het een mooi woord Bevrijding. En ik wil graag met jullie delen waar dit woord bij mij voor staat.


Het eerste beeld wat in mij opkomt is van ongeveer 13 jaar geleden.

Ik had een trainingsweekend emotioneel lichaamswerk van mijn opleiding.

Ik moest daar, vond ik toen bijzondere oefeningen doen, het naspelen van emoties bijvoorbeeld en flink uit je comfortzone gaan. Wat had ik een weerstand, maar ik voelde blijkbaar ergens toch dat dit voor mij wel belangrijk was, dus deed ik binnen mijn eigen grenzen (voor zover ik deze kon herkennen) aan alles mee.


Aan het einde van het weekend sloten we af met bio energetische oefeningen waarin geblokkeerde energie weer mag gaan stromen. Ik lag daar en brak, wat kwam daar een spanning en verdriet los. En wat was het fijn. Toen ik daar lag werd het nummer Wonderful life van Mathilde Santing gespeeld. En voor het eerst in mijn leven voelde ik muziek. Een golf van geluk stroomde door mij heen.


We sloten af met een klankschaal sessie en ook nu was daar de verwondering, ik voelde de trilling in mijn ribbenkast, wat normaal gesproken een behoorlijk strak harnas was. En werd me heel erg bewust van het feit dat er iets groots in mij aan het gebeuren was. Ik maakte mij vrij van vastgezette patronen en spanningen. En wat was dit fysiek en emotioneel een bevrijding. Dit was natuurlijk nog maar het begin van mijn ontwikkeling, maar o zo belangrijk want zodra ik ergens voor sta waarin ik spanning of weerstand voel weet ik tegelijkertijd dat daarachter iets moois ligt te wachten…..Vrijheid!


Dus ik spring………….!


Heb jij ook behoefte om weer meer in contact met jezelf te komen op wat voor manier dan ook. Ik nodig je graag uit op mijn website.

www.praktijkhouvast.nl

John Hain is mijn inspirator voor prachtige kunst en het schrijven van mijn blogs. Als ik zijn kunst zie dan gaat de inhoud voor de bijpassende tekst van de blog vanzelf stromen..

bottom of page