top of page

Dorn therapie

Dorn therapie bij wervelscheefstand

Als massagetherapeut zag ik regelmatig dat na een medische massage de klachten na een aantal weken weer terugkwamen. Daarom wilde ik meer naar de oorzaak van de klacht in plaats van symptoombestrijding. Na onderzoek kwam ik bij Dorn therapie uit.

Deze therapie wordt ingezet bij vrijwel alle klachten die gerelateerd zijn aan de wervelkolom. Je kunt hierbij denken aan been, bekken, boven/onderrug, schouder en nekklachten.

 

Het is een krachtige behandelwijze, maar wat mij vooral aanspreekt is de zachtheid waarop deze wordt uitgevoerd. Na +/- 3 behandelingen zien we vaak al vermindering/verbetering van klachten.

Balans

Door bij elke behandeling het gehele lichaam te betrekken, zorgen we ervoor dat het lichaam weer in balans komt. Een van de basisuitgangspunten van de Dorn methode is het bestaan van mogelijk beenlengteverschil. Dit kan ontstaan door ruimte in de enkel, knie of het heupgewricht. Beenlengteverschil geeft scheefstand van het bekkengewricht met gevolg dat de wervelkolom zich gaat meebewegen in de scheefstand, dit veroorzaakt pijnklachten.

 

Pijn tussen de schouderbladen kan dus bijvoorbeeld ontstaan door scheefstand van het bekken.

De cliënt heeft een actieve rol tijdens de behandeling. Door het uitvoeren van eenvoudige bewegingen helpt de cliënt de behandelaar met het corrigeren. Omdat elke klacht vaak een gevolg van iets is, wordt bij elke behandeling het hele lichaam weer opnieuw doorlopen.

bottom of page